Óbudai Gimnázium

A mai nap Bokis Alexandra meghívására ismét az Óbudai Gimnáziumban jártunk a Kapcsolda program alkalmából.
Elvittük magunkkal Hope-ot is akit nemrég mentettünk a ceglédi menhelyről, a gyerekek nagyon örültek neki és szeretettel fogadták. A meghívásra Szilágyi István a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora s eljött, aki két kígyót is hozott magával, Madzagot és Masnit. A másik vendég Hanga Zoltán az állatkert szóvivője volt, aki szintén kígyóval érkezett. Beszélgettünk a srácokkal a helyes állattartásról, az állatvédelem fontosságáról. Az állatok rengeteg simogatást és szeretett kaptak 🙂
Reméljük a gyerkőcöknek egy csodás napot szereztünk ezzel a programunkkal. 🙂
Köszönet a résztvevő állatvédő kollégáinknak ♥

Fáklyás Felvonulás

Az ország minden pontjáról érkeztek állatvédők, hogy a Keleti pályaudvartól a Parlamentig dobszó kíséretében felvonuljanak és állatvédelmi törvény módosító csomagjukat átadják.
Azt szeretnék elérni, hogy integrálják az állatvédelmet és a felelős állattartást a nemzeti alaptantervbe. Jogi keretet és működési szabályzatot szorgalmaznak a gyepmesteri (sintér) telepek kialakítására és az ottani állattartási körülményekre. Szeretnék elérni, hogy a fajtatiszta kiskutyákat kizárólag származási lappal lehessen értékesíteni és legyen büntethető a zoofília (állatok és emberek közötti szexuális érintkezés). Ugyancsak szorgalmazzák, hogy az elkobzott, lefoglalt állatokat gyorsított eljárásban lehessen kobozni.

A javaslatot több mint tízezer ember aláírásával támogatta, amit Kövér László házelnök titkárságának munkatársa vette át.

Állatok Világnapja felvonulás

Csodálatos napunk volt, sokan eljöttek a már hagyománnyá vált felvonulásra, mely Budapesten a Bazilikától a Hősök teréig tartott.

Szuper volt látni, hogy egyre több állatbarát van és egyre többen kiállnak az állatok jogaiért!

Nyilvánosság előtt megismerhettük az Állatmentő Szolgálat ” Testet – Testért ” nevű kampányát is, mellyel mi is egyetértünk és támogatjuk benne Őket.

Köszönjük az Állatvédő Szervezeteknek, Egyesületeknek illetve a civil állatbarátoknak, hogy a felvonuláson részt vettek !

Jövőre ismét találkozzunk ! 🙂